Hoe zelf een maxi kinder surprise ei maken? 

WAT HEB JE NODIG?

 • Hol isomo ei van 21 of 30 cm
 • Lijm
 • Rode verf
 • Schaart
 • Penseel om te verven
 • Penseel om te lijmen
 • Een potlood
 • Chocolade of ander snoep of eventuele cadeautjes
 • Krantenpapier
 • Emmertje
 • Bestandje met de letters
 • Het Kinder Surprise logo 
 • Wit a4 papier
 • Printer

 

HOE MAAK JE EEN KINDER SURPRISE EI?

Als eerst teken je aan de onderkant van je ei het gedeelte af  welke je rood gaat verven. Zorg dat je je ei in elkaar hebt gezet als je dit aftekent en straks gaat verven. Dit zorgt er voor dat je een mooier geheel hebt. 

 

Vervolgens ga je het onderste gedeelte rood verven.  Doe dit terwijl je ei nog in elkaar zit. Je kan je ei ondersteboven op een leeg emmertje zetten.  Als je klaar bent met verven, haal je de 2 delen van elkaar af en laat je dit drogen op krantenpapier. Laat de twee delen niet op elkaar zitten tijdens het drogen, omdat ze dan aan elkaar vast kunnen plakken.

Als de rode verf droog is, doe je er een tweede laag verf overheen. Heb je hier geen tijd voor, dan kun je het bij 1 laag laten, maar persoonlijk vind ik dit minder mooi. Je ziet dan al snel het witte van de piepschuim er door heen.

 

In de tussentijd print je de letters en het Kindersurprise logo uit.  Knip deze uit met een schaar. 

 

Een Kinder Surprise ei maken is helemaal niet zo lastig, het vergt echter wel een beetje tijd. Als je ei helemaal droog is, kun je de 2 delen weer op elkaar doen en kan je beginnen met knippen en plakken.

 

Doe de lijm met een dun penseeltje aan de onderkant van de letters en plak de letters 1 voor 1 op je ei. Het geeft niet dat er een beetje lijm omheen komt, dit droogt neutraal op. Zorg er voor dat je voldoende lijm in de hoekjes gebruikt, zodat de letters niet gaan “fladderen”.

Werk van beneden naar boven. Plak als eerst het woord “Surprise” op en begin dan met de naam. Strijk de tekst strak met je vinger, zodat je geen bobbels in je tekst krijgt. De eerste letter van de naam heeft een zwarte kleur, de overige letters rood, de grootte kan je zelf kiezen

 

Als je ei klaar is, kun je deze gaan vullen. Ik heb mijn ei goed gevuld maar er voor gezorgd dat hij niet te vol is. Het ei moet natuurlijk wel goed dicht kunnen, anders ziet het er niet mooi uit. 

 

Als laatste pak je je ei in met Cellofaan folie en doe je er een leuk rood lint om heen en Voila, je DIY maxi surprise ei is klaar!!!

Pimp je Ikea kinderstoel


Heb jij ook zo'n superhandige ikea kinderstoel (lees: struikelaar 😂) maar past ie niet zo goed bij je interieur?

WAT HEB JE NODIG?
- spuitbus (kleurtje naar jouw keuze - tip: action 😉)
- schilderstape
- sticker(s) (kan je bij ons bestellen)

EN DAN GAAN WE ER NU AAN BEGINNEN
1. Haal de oersaaie grijze poten uit het witte kuipje
2. Plak de witte uiteindes van de poten af met de schilderstape
3. Nu kun je de struikeldingen (poten) spuiten en leg deze te drogen op bv krantenpapier (tip: gebruik handschoenen en doe dit buiten - voor het chemische geurtje en buiten droogt het sneller)
4. En dan nu de sticker! Haal de witte ondergrond weg en plak deze hoe en waar je wil op het witte kuipje (je kan hem ook lager hangen dan op de foto). Met een kaart (bank- of klantenkaart) wrijf je goed over de transfertape. Daarna verwijder je voorzichtig de transfertape. Blijft je sticker niet op het kuipje, wrijf dan nog eens met de kaart goed over de tape
5. Als de poten droog zijn, haal je de schilderstape eraf en plaats je de poten weer op zijn plaats

EN KLAAR!!!

En?! Wat vind jij van deze easy peasy Ikea hack???
Leuker kunnen we het wel maken, makkelijker niet... 😉